Doorverwijzing arts niet nodig

Voor ieder consult geldt dat een doorverwijzing van de huisarts niet nodig is. 

Het eerste mesologisch consult

Een consult duurt vijf kwartier tot anderhalf uur. De opbouw van het consult is als volgt:

- Vraaggesprek waarin wij dieper ingaan op uw klachten en hulpvraag
- Pols- en tongdiagnistiek vanuit TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde) en Ayurveda (Indiase geneeskunde)
- Kort lichamelijk onderzoek (voornamelijk buik)
- Electro acupunctuur, wat zijn oorsprong ook kent in de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde)

Na het onderzoek en interpretatie van onderzoeksresultaten wordt de uitkomst met u besproken en eventuele therapie voorgesteld. De therapie kan bestaan uit voedingsadviezen, leefstijladviezen en medicatie.

Vervolg consult

Een vervolgsafspraak vind plaats na 4 tot 8 weken na het eerste consult. Afhankelijk van de klacht zijn er 3 tot 4 afspraken nodig. Daarna is een halfjaarlijkse check voldoende. 

Geef het lichaam de tijd om de balans weer te vinden

Wees ervan bewust dat chronische klachten die al jaren aanwezig zijn niet binnen enkele weken verdwenen zijn. Het lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. De mesoloog helpt om het lichaam weer in balans te brengen. Daarbij is de therapeut enkel ondersteunend: De patiënt is de sleutel tot genezing. Balans wordt weer gevonden door toepassing van de voedings- en leefstijladviezen, medicatie én door het lichaam tijd te geven.

100% natuurlijke medicatie

Alle medicamenten die de mesoloog adviseert zijn 100% natuurlijk en worden voorgeschreven in de vorm van kruiden, homeopathie, vitamines en mineralen. Daarnaast kan het zijn dat de mesoloog u verwijst naar uw huisarts, specialist, osteopaat of een andere aanbieder op het gebied van zorg die u kan ondersteunen.